Geld lenen zonder inkomen

728x90

Je zit zonder inkomen maar je hebt wel geld nodig. Hoe pak je dat aan? Is het eigenlijk wel mogelijk om geld te lenen zonder een vast inkomen te hebben? En vooral ook: is het wel verstandig om geld te lenen terwijl je niet de garantie hebt dat je het terug kunt betalen?

Lenen bij familie

Eén van de mogelijkheden die bij veel mensen in zo’n situatie opkomt, is aankloppen bij familie of vrienden. Een groot voordeel is dat zij meestal wel bereid zijn jou even uit de brand te helpen. Maar pas op: als je nog steeds geen inkomen hebt op het moment dat je het geld terug zou of moet betalen, is de kans groot dat dit ten koste gaat van jouw relatie met de geldverstrekkers. Is dat het jou waard?

Als je toch besluit geld te lenen bij bekenden, zorg dan dat alles keurig op papier vast ligt. Voorkom narigheid door alle scenario’s duidelijk met elkaar door te nemen om onenigheden te voorkomen! Verplaats jezelf ook in hun plaats en besef dat het heel begrijpelijk is dat ze jou niet meer vertrouwen als je niet terug betaald!

De sociale bank kan de oplossing zijn

Sociale banken, ook wel kredietbanken genoemd, zijn ontstaan om mensen zonder inkomen of met schulden te helpen. Deze banken vallen onder de gemeente. Aankloppen bij deze banken kan alleen als een commerciële bank niet voor jou is weggelegd. Bij de sociale bank kan je goedkoop geld lenen en kan je geholpen worden om van je schulden af te komen. Meer informatie kan je krijgen bij de gemeente. Een groot voordeel bij deze banken is hun expertise op het gebied van lenen zonder inkomen of zelfs met schulden.

Lenen met waardevolle spullen als onderpand

Geld lenen zonder inkomen en zonder teveel papierwerk is mogelijk, als je wel goederen hebt die van waarde zijn. Bij de stadsbank is het mogelijk om jouw waardevolle spullen als onderpand te geven. Als je het geleende bedrag terug betaald, krijg jij de spullen weer netjes terug.

Het is dus mogelijk

Geld lenen zonder inkomen is dus mogelijk. Let echter wel altijd goed op dat alles duidelijk is en je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Ga ook niet te snel met dingen akkoord. Je hebt nú geld nodig maar als je een lening afsluit en eigenlijk al weet dat je de voorwaarden die gesteld zijn, niet gaat halen, is het heel onverstandig om daar mee verder te gaan. Je steekt jezelf alleen maar nog verder in de schulden!

Om te voorkomen dat je nog dieper wegzakt in de problemen is het beter om eerst te kijken of je niet op andere manieren kunt bezuinigen zodat lenen niet nodig is!

Tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.